Съвет

Дейност на Ученическия Съвет 

 

 

            Изключително активен Ученическият съвет при ПГЕЕ тази година може да се похвали с много и различни дейности. Под ръководството на педагогическия съветник г-жа Снежана Спирова: Иван, Семра, Йоана, Алекс, Соня, Захари, Ваня, работиха с огромен ентусиазъм и заразителна инициативност:

1. Съдействие за организиране на празника на училището и активно участие. Ревю от рециклирани материали. "Мис и Мистър Заек".

            В седмицата по случай празника на ПГЕЕ "М.В.Ломоносов" ученическият съвет на училището организира празнична вечер в Младежкия дом на Горна Оряховица. Всички ученици дадоха гласовете си за конкурса "Мис и Мистър Заек". Записалите се осмокласници и деветокласници трябваше да отговорят на няколко въпроса, за да разберем дали са достойни да участват. Събралите най-много гласове- Моника от осми и Станислав от девети клас, бяха "коронясани"/наградени от организаторите от ученическия съвет. 

            Наши ученички дефилираха със свои ръчно направени модели на дрехи от рециклирана материали и събраха аплодисментите на всички в пълната зала на Младежкия дом.

            Ученическия съвет организира с доброволната помощ на много ученици от ПГЕЕ "М.В.Ломоносов" празничния концерт по случай 52- години от основаване на нашето училище. С украсата и атмосферата в Читалище "Напредък", с музикалните и танцовите изпълнения и всички изненади, ние нямаше да се справим и без помощта на нашите преподаватели. 

2. Кръгла маса на тема " Проблемите на младите хора в процеса на общуването"

            В края на календарната година в училището се проведе кръгла маса с гости от ПГМЕТ "Христо Ботев", гр. Шумен. Разисквахме проблемните теми, които вълнуват младите хора – за общуването между родители и деца, за безопасния секс, за емоциите на тийнеджърите, за влиянието на Facebook върху учениците, защо трябва да се усмихваме – усмивката.

Обмяната на опит мужду двете училища беше в помощ за всички нас и всеки научи по нещо за другия. Намерихме и приятели в лицата на учениците на Шумен.

3. Участие в Общинска конференция на тема "Училището- желана територия на ученика"

            Представители от ученическия съвет взеха участие и в ежегодната междуученическа конференция в гр. Горна Оряховица. Темата, с която ние взехме участие, беше "Училището- желана територия на ученика". С достойното си представяне ние спечелихме първо място.

4. 1-ви декември – Световен ден за борба срещу СПИН

            Както всяка година и през тази ученическият съвет на ПГЕЕ "М.В.Ломоносов" раздаваше на учениците червената лента, символ на солидарността с ХИВ-позитивните и болните от СПИН.

5. Нашият съвет украси училището ни за всички най-големи празници – Коледа, Св. Валентин, Трифон Зарезан, Първа пролет, 11 май.

6. Имахме проведена благотворителна кампания в помощ на Мартин Дачев от 8д клас. Ученици и учители събраха 94 лв. и много материални помощи – дрехи, одеала и др.

7. Участвахме в организацията на празника по изпращането на Випуск 2011.