За нас

 

В ПГЕЕ ”М.В.Ломоносов” гр. Горна Оряховица се осъществява прием след завършен VІІ клас и след завършено основно образование по специалности, липсващи в близки населени места. От 2010 година е въведена една смяна на учене.

В отговор на предизвикателствата на новото време, учениците имат възможност в специалностите с прием след 7 клас да изучават интензивно по 13 часа седмично английски език в 8 клас, а за останалите класове по два чужди езика по избор от английски, немски, френски и руски. Провежда се модулно обучение по четири специалности.

Освен с прекрасната природа и огромния и добре поддържан училищен парк, училището рапозлага с модерно оборудвани по проект – 9 компютърни зали, където са осигурени индивидуални ергономични работни места за ученицитe, Internet, мултимедийно преподаване на много високо ниво. Лабораториите са оборудвани с телевизори и DVD плейъри, нова измервателна техника ( мултицети, осцилоскопи). Теоретчиното обучение във всички направления е съчетано с онагледяване на материали чрез електронни уроци, благодарение на новите мултимедийни проектори и лаптопи. Огромната библиотека разполага с научно-техническа и художествена литература. Обособени са три корпуса, в два от които се провеждат учебните практики на учениците. Физкултурният салон е един, спортна площадка, две футболни игрища, писта за тренировки. Училището разполага с голям киносалон и модерна конферентна зала.

Училището осъществява задочна форма на обучение на лица, завършили средно образование за придобиване на специалност. Осъществява и обучение за компютърна грамотност на граждани, както и подготвителни курсове за седмокласници.

Последни публикации