Изяви

Блестящо представяне на нашия ученик Богомил Бонев в музикалния формат X-Factor

ВТОРА И ТРЕТА  

 

 НАГРАДА  НА
ЧЕТВЪРТИЯ МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ           

ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "СВ.  СВ.  КИРИЛ И  МЕТОДИЙ" ФАКУЛТЕТ "МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА"

 

 

 5000 гр.Велико Търново, ул."Т.Търновски" 

 

   № 019 / 02.05. 2011г.

 

До Директора 

 

         на Професионална гимназия по електротехника и електроника

  "М. В. Ломоносов"

   гр. Горна Оряховица

 

Уважаеми господин Директор,

На 6 март 2011 г. се проведе ЧЕТВЪРТИ МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ за ученици от XI и XII клас, в който взеха участие и ученици от повереното Ви училище.

Със задоволство Ви информираме за класирането в групата на изучаващите математика по първо равнище, където бяха присъдени втора награда на Веселин Петров Маринов с 93 точки (от 100 възможни) и трета награда на Иван Христов Христов с 88 точки.

На свое заседание на 10.03.2011 г., съгласно чл. 20, ал. 6 от Правилника за прием на студенти във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" за учебната 2011/2012 година, журито определи оценки, които се признават за резултат от конкурсен изпит за кандидатстване в специалностите Информатика, Компютърни науки и Математика н информатика във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", както следва:

Веселин Петров Маринов Отличен 5.88

 Иван Христов Христов – Отличен 5.75

От името на целия академичен състав на факултет "Математика и информатика" ви поздравяваме за постигнатия резултат.

Бихме искали да посетим вашето училище с цел награждаване на постигналите най-високи резултати. Моля да ни уведомите за датата и часа на церемонията по изпращането на випуска на телефон: 062 / 600 461 или 0884 67 94 96.

С най-добри благопожелания,

                                                   доц. д-р Димитър Петров Председател на журито         

           доц. д-р Георги Тодоров

                               временно изпълняващ длъжността

                      на факултет "Математика и информа

Изготвил: Михаела Димитрова, секретар факултетска канцела,

РЕКТОР 062 / 62-01-89 телефакс 062 / 62-80-23

ФМИ – ДЕКАН 062 / 64 98 32, секретар ФК, орг. на уч. процес и инспектор 062 / 600 – 461


         На проведения конкурс за мултимедийна презентация на тема:                        

 

Април 1876 – неповторими и драматични дни в Първи революционен окръг“ по повод навършването на 135 години от Априлското въстание, ученикът от ПГЕЕ М.В. Ломоносов Димитър Илиев Димитров от 10г клас бе отличен с 1-во място.

 

           

Участие в конференция на EON

Християн, Валери, Даниел и Петър-ученици от 10 г клас, участваха във Втората ученическа конференция, проведена в гр. Варна на 29.04.2011 г. Представена беше презентация за възобновяемите енергийни източници, за което учениците получиха преметни награди и възможност за разглеждане на ветрогенератор в гр. Каварна.

   

 


На 19.04.2011 г. в ПГМЕТТ „Христо Ботев”, гр. Шумен беше проведено състезание „Информационните технологии в професията”, организирано съвместно с Шуменския университет за учениците от професионалните гимназии от Североизточна България, осъществяващи прием и обучение по специалностите: „Компютърна техника и технологии”, „Програмно осигуряване”, „Системно програмиране” и професиите: „Техник на компютърни системи” и „Програмист” от професионални направления: Електроника, Автоматика, Комуникационна и компютърна техника и Компютърни науки.

Учениците се състезаваха в две възрастови групи (9-10 и 11-12 клас), като решаваха практическа задача за изработване на компютърна презентация по зададена на място тема или на Web сайт при същите условия в рамките на два часа.

Възпитаниците на ПГЕЕ (отбор от 10 Е клас) завоюваха първо място отборно, като ученикът Димитър Димитров Славчев от същия клас беше отличен с предметна награда и второ място за индивидуалното си представяне.

     

 

 

 

 

 

 

 


15 наши ученици на стаж в Англия

15 абитуриенти от гимназията ще трупат опит на учебна практика по европейски проект. Дванадесетокласниците заминават за Портсмут, където ще се запознаят с европейските стандарти при изграждане на електрически инсталации и особеностите на електрозахранването. Учениците са от специалностите „Електроенергетика „ и ‘”Ел.инсталации”. Подбрани са с тестове по общотехническа подготовка. Преди това общо 25 ученика са преминали 3 месечен курс по английски език и защитили сертификат А2 по Европейската езикова рамка. „ Те ще бъдат в три производствени фирми в портсмут. Целта е да се повишат професионалните им компетенции чрез практика в реална работна среда.  Пребиваването им в Англия ще подобри комуникацията им на английски език с оглед на нарастващите изисквания на фирмите в България за добра чуждоезикова подготовка” – казва инж. Св. Костова- координатор на проекта.

 Приемащ партньор на учениците е организацията Training Vision, част от европейската мрежа за обучение с офиси в Италия, Испания и България.

Групата бъдещи електротехници заминават на 27 март от летище Букурещ. В рамките на 2-седмичната учебна практика те ще посетят и Лондон. След приключване на дейността по проекта, младежите ще получат три сертификата.

  
Тодор Русанов направи българска версия на Facebook – Lifebox1
 
 
Тодор Русанов – ученик в ПГЕЕ "М.Ломоносов" , спец. "Системно програмиране"създаде първата българска социална мрежа, аналог на Facebook и MySpace. Неговият сайт стартира официално в каря на 2009 г. Името на новата глобална мрежа е LifeBox1.com, разказа нейният създател и уточни, че страницата дава възможност за регистрация на всеки, който вече има профил в други социални мрежи.
Уникалното в сайта на Тодор е, че той дава възможност всеки да създаде група по интереси, специални дискусии и лесен вариант за споделяне на снимки. Името на страницата означава “Кутията на живота”, а амбицията му е да събере по-голямата част от всички български потребители в едно общество. Регистрацията в социалната мрежа е безплатна, а мащабният набор от функции, създадени от администратора, включва снимки, чат, лична галерия, профил, групи, новини и др. Сайтът е защитен срещу порнографско и нецензурно съдържание със специални програми. Това е петата разработка на Тодор в глобалната мрежа. Той работи с интернет от 10-годишен. Когато бил в 6 клас, е направил първия си сайт. По-късно разработва сайт за компютърната игра Симс, който успял да събере над 25 000 фена. Тодор посветил специална страница в интернет на поредицата от книги “Здрач” на Стефани Майър, както и страница за лека атлетика, спорт, който тренира от 5 години насам. Тодор Русанов е безупречен ученик и спортист.е  В свободното си време Тодор Русанов спортува, чете исторически книги и обменя информация за интернет с приятелите си. Той е абсолютно убеден, че създадената от него социална мрежа ще се превърне в уеб събитието за българските потребители, защото в разработената от него страница има всичко необходимо, за едно качествено и безпроблемно общуване по интернет. В момента страницата работи на български и английски език, но предстои разработката на немска и руска версия 
 
 www.TodorRussanov.com – ето и сайта на Тодор Русанов, в който той се представя кратко:
 
" Казвам се Тодор Русанов и съм 17 годишен графичен и уеб дизайнер на свободна практика от Горна Оряховица. Ученик съм в Професионална гимназия по електроника, 4-та година специалност „Системно програмиране и технологии“.  Занимавам се с уеб дизайн от
2005 година и към момента имам добри умения по Adobe Photoshop, Illustrator, HTML и CSS.

Приемам всеки един проект лично и се старая да вложа частичка от себе си. Опитвам се с всеки изминал ден да разширявам своите знания и придобивам опит, които ще са ми полезни за в бъдеще. Старателен съм и никога не се отказвам от работата, с която съм се заел, докато не съм напълно удовлетворен от постигнатото."

Десислава Златева от 12 ж клас стана световен претендент в гранздиозния проект на AVON VOISES!

 

 ДЕСИ Е ФИНАЛИСКА В ПЪРВИЯ КАСТИНГ ЗА ПРЕТЕНДЕНТИТЕ. ВИЖТЕ ТУК С КАКВО СПЕЧЕЛИ ЖУРИТО НА AVON VOISES

 

ДЕСИ ЗАЕДНО С 41 претендентки ОТ ЦЕНТРАЛНА И ИЗТОЧНА ЕВРОПА ще летят до Париж, Франция, за да участват във видео записите за Първи и Втори Кръг в периода между 31 март и 2 април 2011 г.

НАКРАТКО РЕГЛАМЕНТА:

Първи кръг

Сумата от гласовете на широката публика онлайн и тези на журито на Avon Voices ще определят кои претенденти от Първи кръг продължават по-нататък. До 100 претендента от пет географски района ще продължат във Втори кръг.

Втори кръг

Сумата от регионалните онлайн гласове на публиката и от журито на Avon Voices ще определят кои претенденти ще минат във Втори Кръг. До 25 световни претенденти ще се класират за Полу-финалите.

 

Полу-финали

Сумата от онлайн гласовете на световната публика и на журито на Avon Voices ще определят кои ще бъдат полу-финалистите. До 10 световни претенденти ще се класират за Финалите.

Финали

Сумата от онлайн гласовете на световната публика и представянето на живо пред журито на Avon Voices ще определят двете световни победителки в глобалното Набиране на Певчески Таланти – една победителка от категорията на широката общественост и една – от категорията на Представителите на Avon.

 

Нора Караиванова
 
 Нора Караиванова е Сребърна медалиска от музикален идол на България. Родният и град е Горна Оряховица, завършва средното си образование в ПГЕЕ "М.Ломоносов".  Започва да се занимава с музика от много малка, едва 7 годишна прави своите първи стъпки във формация „Патиланци”. Нора пее на национални и международни конкурси в страната и извън граница и печели І-ви награди и Гранд При. Нора грабна приза на "Хит минус едно" и печели втора награда за изпълнители на конкурса "Бургас и морето" с песента "I'm looking". Тя с лекота печели първа награда на конкурса "Хит минус едно", където взривява публиката с прочувственото изпълнение на песента "I'm looking". В "Бургас и морето" е забелязана и отличена с втора награда за невероятните си вокални данни и присъствие на сцена отново с хитовото парче.
Въпреки, че няма средно музикално образование в момента е студентка в Национална музикална академия , специалност " Поп и джаз пеене". Нора споделя , че харесва всякаква музика, но предпочита да пее рок и R&B, а в свободното си време се отдава на писането на текстове. Журито на Music idol не крие предпочитанията си към талантливата Нора. Есил Дюран твърди за Нора: "Ако България трябва да продаде гла
с в чужбина, то това ще е гласът на Нора". На импровизиран конкурс, тя бе избрана от колегите си във формата за Мис Music idol.
На големия финал се представи с Close My Eyes Forever на Лита Форд и Ози Озбърн и балада та на Селин Дион от филма Титаник My Heart Will Go On, но като пънкрок.
Wild Dances на Руслана; Стари мой приятелю на Лили Иванова ; I'm Every Woman на Уитни Хюстън/Чака Кан; My Number One на Елена Папаризу; Ветрове на Лили Иванова (в дует с Пламена); Every Way That I Can на Сертаб Еренер; Memory от мюзикъла Котките; Close My Eyes Forever на Лита Форд и Ози Озбърн; Hips Don't Lie на Шакира и Уайклеф Жан; Let Me Cry ( в дует с Мариана Попова) на Тина Търнър (из филма Лудият Макс-3); Irreplaceable на Бийонсе; Погледни ме в очите на Анелия; Лъжа е на Преслава; I'm So Excited на Пойнтър систърс; Lady Marmalade на Лабел; Ain't No Sunshine на Бил Уидърс; The Voice Within на Кристина Агилера.
Графа и Нора изненадаха всички през месец август, когато премиерно представиха „Именно ти” на фестивала „Бургас и морето”. Там изпълнителя на годината Владимир Ампов–Графа и една от най-талантливите млади български певици – очарователната Нора от най-успешното телевизионно музикално риалити Мюзик Айдъл 2 спечелиха трето място.
Винаги ведра и усмихната. Нора се класира за финал на "Евровизия"